Havets go´bitar

Tänkte berätta om min vecka. Jag var ledig från St Annes, det var både skönt med lite avbrott samtidigt som det kändes konstigt att vara iväg och att bara vara turist.

 

Jag har varit mycket vid havet och allt gött som det har att erbjuda! Jag började med två surfinglektioner i Muizenberg. Där är det alltid stora och härliga vågor (både att surfa och bada i). Hur gick det då att surfa? Jo, det var svårt i början men sedan stod jag upp på brädan och surfade flera gånger. Det var härligt! Det var jobbigare än jag hade trott, har nog tappat en del av min kondition här i Sydafrika, ajaj inte bra. Frågan är dock hur det kommer gå om jag ska surfa själv utan instruktör, ska göra det en annan gång. Jag badade också i de roliga vågorna.

 

 

 

I Simon´s Town hälsade jag bla. på hos Pingu och alla hans vänner. Det finns en stor pingvinkoloni (afrikanska) där på stranden och bland klipporna/stenarna. Det var roligt att se dem på nära håll! Tyvärr var de slöa och ville inte bada med mig i vattnet. Simon´s Town var fint, precis vid havet med båtar och bergen i bakgrunden (som på många andra ställen också). Här paddlade jag även havskajak – dubbel och bred, men det behövdes för det var höga vågor (typ 0,5-1m)! Galet, vi fick verkligen jobba för att komma framåt, men det var kul också. Vi paddlade utmed havskanten och såg pingvinerna igen. På tillbakavägen hade vi medvind och kunde då åka med vågorna, härligt. På Facebook kan ni se bilder på ”Kayak Cape Town”.

 
 

Två sköna typer från Danmark som jag agerade pingvin-guide för. Vi körde hela grupptursguide-konceptet; visa vägen, ställa frågor, inräkning 1-2-3 mm. Vi hälsade på pingvinerna och badade. Jättekul!

 
 

En fin gata med dessa fina blommor, Mamma det är väl de som du tycker så mycket om!? Det finns ganska mycket sådana här.

 
 
 
 

Kalk Bay hade en fin hamn med fiskebåtar och där stod de och rensade fisk. Här såg jag flera sälar på nära håll! Först var det en säl, men sedan var de minst tre st. Det fanns många små mysiga affärer och secondhand/antikaffärer.

 
 
 

Japp, en bra vecka! Hur har din vecka varit?



Kommentarer
Annelie Sibgård

Hej!
Så härligt det låter och ser ut!
Själv har jag i veckan gjort de sista utvecklingssamtalen. Det är alltid skönt när de är avklarade. Kyrkvärdskap med olika avslutningar har krönt veckan. Nu sitter vi i soffan och tittar lite på Nobelfestligheterna efter en skön, timmeslång promenad i det vackra vinterlandskapet.
Kram/Annelie

2012-12-10 @ 21:23:01


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Marie I Sydafrika

mitt äventyr och vardag som volontär i sydafrika...

RSS 2.0