En fantastisk resa!

En fantastisk resa!

 

Ja, nu har jag vart tillbaka i Kapstaden några dar efter en helt fantastisk resa! Inte mkt att klaga på, i så fall att jag inte skulle vilja att det va slut...

 

Men frågan är hur jag ska kunna berätta om allt och få fram den riktiga känslan?! Ska dock göra ett försök att sammanfatta... mer kommer nästa vecka då jag kan visa bilder oxå.

 

Vi har åkt 7197km, i en ”lastbil” på ofta skumpiga, snirkliga, öde vägar genom Namibia, Botswana, Zimbabwe och Sydafrika.

 

Vi har varit ett härligt gäng, 20st, som har rest ihop, i olika åldrar (21-57år) och från olika länder (Europa, USA och Sydkorea). I början undrade jag ”hur ska det här bli?”, men ganska snart var vi en enda stor familj! med 2 goa zimbabwier till guider. Vi har haft så roligt ihop.

 

Har upplevt, sett, gjort, träffat massa!!! Levt bushlife med tält, eld och magiska stjärnhimlar och soluppgångar/nedgångar. Njutit varje dag och älskar Afrika mer och mer för varje dag.

 

Vi har träffat många härliga människor, himba-stam, bushmän (san-stam)  mm som bara ger av sig själva och välkomnar oss. Dansade ex bushdans med en bushman! Här lever många väldigt enkelt i små hus. Många gånger fick vi stanna lastbilen för att getter, åsnor, kor eller hästar ville korsa vägen!

 

Vi åkte också ibland förbi elefanter, giraffer och zebror i kanten av vägen. Afrika levererar! Dessutom var vi på safaris då vi såg fler djur, nära och många.

 

 

Sett fantastiska landskap – ex delta och öknen.  Jag var glad att det inte längre var sommar, för då kan det vara 55grader i öknen! Galet. Det räckte väl med 39grader!

 

Jag gillar ju äventyr så det har jag oxå gjort – hoppat fallskärm, kört forsränning och paddlar kanot. Tänk dig att hoppa rakt ut från ett flygplan 3km upp i luften! Det är grejer det. Älska fallskärm!

 

 

Vi var vid Victoriafallen! Så maffigt och snyggt. 1700m brett och 108m högt (som mest)! Så nice. Ett av världens sju underverk. Check!

 

 

Ja, det var lite av mina 3 underbara veckor! Så svårt att beskriva det, det måste upplevas! Men nu vet ni lite iaf, och fråga gärna om det är något ni undrar...

 

 

 

Det här är min sista vecka i Sydafrika, så det blir avslut och säga hejdå. Känns konstigt, men mest skönt att komma hem igen. På torsdag säger jag: Hej Sverige!

Slutet på något är alltid början på något nytt...

Ja, idag var det den sista dagen på St Annes. Hur känns det? Konstigt, efter att ha varit där i typ 8 månader nu ska jag inte längre komma dit (kanske kommer dit och hälsar på nån dag innan jag flyger hem till Sverige bara). Nu måste jag lämna mina barn (och mammor). Även om de är jobbiga och jag är trött på dem ibland, så älskar jag dem. Jag har lagt ner mitt hjärta och själ här. Hur kommer det gå för dem i deras liv och vad kommer de göra? Frågor som jag inte kommer få svar på, men de kommer alltid finnas i mitt hjärta och i mina böner. Vilken fantastisk gåva vi har i bönen! Fast vi är långt ifrån varann kan vi be för varandra. Det var trakigt att saga hejda och jag kommer sakna dem.

 

Samtidigt måste jag säga att det känns ganska skönt att sluta också. Känner mig rätt ”klar” där nu och jag längtar till touren och hem till Sverige. Jag är trött på att skrika och säga till dem hela tiden när de inte vill lyssna eller sitta still mm. Tålamodet har testats här... Men de är ju barn.

 

 

 
 
 

Så igår bakade jag chokladbollar med de fem äldsta barnen och de bjöd jag alla på ida. Jag hade också med mig ballonger som vi lekte med idag, och så fick de varsin liten present. Såpbubblor, kritor och liten målarbok. Jag framkallade foton på barnen som jag gav till mammorna, väldigt uppskattat och det är roligt att se deras leenden.

 

De ordnade lunch som vi [t tillsammans! De holl ”tal” och var sa tacksamma for min insats pa St Annes, kandes roligt att hora. Och sa fick jag orhangen och en ”tavla” som barnen hade tryckt sina hander pa, Wow!

 

 

 

 

Nu är det alltså slut här, men på söndag börjar touren. Det ska bli väldigt kul och spännande! Vi är ett gäng på 20-25 pers som kommer åka i en lastbil/buss till Namibia, Botswana och Zimbabwe. Det blir natur, djur, människor, äventyr, upplevelser och tältning. Det ser jag verkligen framemot!

 

Touren är i 3veckor, sen kommer jag tillbax hit i 1,5 vecka. Och den 6juni ses vi Sverige! Svenskt och bra, eller vad säger ni?? Alla är lediga och flaggar.

 

 

Jag kommer inte ha så mycket tillgång till internet eller att svara på mobilen, så då vet ni varför jag inte svarar om det skulle vara nåt.


 

Marie I Sydafrika

mitt äventyr och vardag som volontär i sydafrika...

RSS 2.0