Family day, Jesus och tåg!

Det har varit en ganska lugn vecka på St Annes. Nu är det ofta över 30grader så man får skynda långsamt. Det var roligt att komma tillbaka efter ledigheten och det tycker jag känns bra att det känns så... Två nya bebisar kom den här veckan – en månad och fem månader. Så söta, även om det också var en del gråt. Men att få vara med bebisarna och se deras utveckling, få det första leendet mm, det är härligt det!

 

Igår, lördag, hade vi en Family day då alla barn och mammor (och även en del som bott på St Annes tidigare) var inbjudna och vi var vid en pool. Vi badade mycket, det fanns en hoppborg, ansiktsmålning, grillning och snacks! Vodacom som är en stor mobiloperatör här i Sydafrika sponsrade och fixade det mesta av dagen, fantastiskt. En uppskattad och rolig dag. Och jag är glad att de får göra lite speciella saker ibland.

 

 
 

Nästan varje morgon den här veckan var det lovsång och predikan på tåget! Så underbart, tänk att få börja dagen så. Det ger mycket och det är skönt att kunna lägga dagen i Guds händer. Och att sprida budskapet till de som inte känner Jesus. Hur gör vi i Sverige för att berätta om Jesus i vår vardag? – en utmaning. Den kristna tron är väldigt självklar och finns med naturligt i vardagen för många sydafrikaner. Man kan prata tro och många önskar en Guds välsignelse. Det kanske inte är så mycket julkänsla här, men mycket av det som julen verkligen handlar om, så glöm inte det i allt julstök. Gud blev människa och levde med oss! I dagens gudstjänst var det dop med fyra ungdomar/vuxna som döptes, så härligt!

 

Jag tycker om att åka tåget härnere, det är kul att åka med lokalbefolkningen. Jag åker tredje klass och därmed nästintill bara svarta och färgade sydafrikaner. Det händer alltid något ”spännande”. Som när det är lovsång och bön. Det går ofta omkring folk och försöker sälja saker- såsom chips, godis, strumpor, lim och potatisskalare... Folk pratar, skrattar och spelar kort mm. Man ser mycket fattigdom också och det är många som tigger. På morgonen och eftermiddagen är det ofta väldigt trångt och då menar jag verkligen trångt. Du kan knappt röra dig och folk bara knör så mycket de kan! Så jag ska aldrig mer säga att det är trångt på tåg eller bussar i Sverige.



Kommentarer
Mamma

Skönt att du har det så bra! Lycka till med dina julförberedelser. Hoppas köttbullarna blir goda! Kram

Svar: hmm, köttbullarna blev la inte jattebra, men de funkar iaf! god jul!!!
Marie

2012-12-16 @ 17:33:48
Elin

Hej! Tack för vykortet! Fick det i förra veckan. Så roligt höra från dig! Hoppas du får en bra jul! Kram

Svar: va roligt att de kom fram. hoppas du har de bra. god jul till dig och hela famljen!! kram
Marie

2012-12-17 @ 21:51:06
URL: http://elinsara.blogg.se
Annelie

Hej!
Sitter och vilar en stund innan vår julavslutning på skolgården kl 18.00. Känns rätt bra! Det blir till att bylta på sig rejält för här är det inga 30 grader.
Roligt att läsa hur du har det! Önskar dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Kram/Annelie

2012-12-19 @ 16:39:33


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Marie I Sydafrika

mitt äventyr och vardag som volontär i sydafrika...

RSS 2.0