District six

Jag tankte lagga in bilder, men datorn vill inte samarbeta med mig.
 
En ny vecka ar igang pa St Annes, jag ar med de yngsta barnen den har och forra veckan.
Det ar sa roligt att vara med dem en langre tid for man ser verkligen hur mkt de utvecklas. Tank att fa vara med i det! Att se hur de borjar ga mer, "pratar", skrattar, faster blicken, upptacker saker och manniskor runt omkring.
Det kanns som jag ger mkt till barnen och att jag behovs. Samtidigt far jag mkt gladje tillbaka!
 
Det ar fortfarande inte riktigt bestamt hur det kommer bli med Ebernizer, en forskola och laxhjalp mm. Men snart kommer jag borja dar oxa och nu kanns det mkt battre och mer positivt dar (har varit en del forandringar dar).
 
Tack till er alla som har skankt pengar sa jag kan kopa in saker till St Annes! det finns saklart fortfarande mojlighet att satta in pengar. Jag har boorjat kopa en del saker och ska kopa mer.
 
 
I lordags var jag pa District six museum, det var intressant och gripande. Apartheiden var verkligen hemskt och vande upp och ner pa manniskors liv. De bestamde att det bara skulle fa finnas vita manniskor i detta omrade, sa alla svarta ryktes upp ur deras liv och tvangsforflyttades till kakstader. Usch! och det var inte det enda som hande under apartheiden, de svarta hade inget varde och fick bara vara pa vissa platser. Museet finns till for att minnas det forfarliga och att det aldrig ska handa igen. Kanns som det finns en framtidstro i Sydafrika nu och att man ar ett mer enat folk oberoende av hudfarg. Men anda marks det av genom att de svarta och fargade ar fattigare och darmed bor pa vissa stallen och aker tag tex. De vita kor bil... om man nu ska generalisera. Ofta ar vita med vita, och svarta med svarta.
 
Har inte hunnit skriva om forra helgen, da vi var och vandrade i bergen (pa lordagen), det var roligt och valdigt vackert. Det finns manga fina platser har. Vi vandrade upp till Elephant Eye Cave, dar det var som ett stort "rum" i berget, haftigt! Vi gick oxa till en mysig marknad, och hittade en uppspand pressening med vatten som vi akte nerfor, sjukt kul!
Pa sondagen firade vi Nikki, 3ar, som jag bor med!

Senast sista oktober...

Ett litet tillagg till forra inlagget bara!
 
For att jag ska kunna kopa och ge sakerna sa snart som mojligt, tankte jag att vi kor pa 2veckor. Sa maila mig och satt in pengarna senast sista oktober, tack!
 
Ni far sjalvklart skicka pengar senare oxa, det finns alltid behov att kopa in mer!
 
Tack igen.

Vill DU hjalpa barnen har??

Hej!
Hoppas ni alla har det bra hemma i Sverige!
Som ni vet ar jag tillsammans med ett gang harliga barn har pa St Anne's home.
Mammorna har inga eller nastan inga pengar alls, da de kan ha kommit fran hemloshet, fattigdom, arbetsloshet, misshandel mm. Det mesta gar runt via donationer, sponsorer och skankta pengar.
 
Sa jag tankte (och har redan hort flera) att det sakert ar manga av er som skulle vilja hjalpa till.
Det ar ganska billigt har i Sydafrika, sa aven om du bara ger litegrann hjalper det mycket.
 
Leksaker och klader skanks ofta och det at ju svart for er att skicka...
Men det gar at mkt "forbrukningsvaror" sasom blojor, tvattlappar, papper, pennor, mediciner mm. Jag har en hel lista pa sadant som behovs, sa vill du vara med och hjalpa mig med detta skulle det vara jatteuppskattat!
 
Varje krona ar vardefull sa du kan ge sa lite eller mycket du vill!
 
Maila till mig: [email protected]
Sa skickar jag tillbaka mitt kontonummer (dar kan du satta in din gava och skriva SYDAFRIKA)
Du kan oxa ge pengarna till min mamma eller pappa, sa kan de skicka de vidare till mig.
 
Tack!
Kramar

Hjalp till livet

Idag ar det regnigt, kallt o blasigt. och man kan ju inte ga ut nar det regnar... det ar ju farligt for da blir man blott! (haha, lite skillnad mot sverige, da skulle vi ju typ aldrig kunna ga ut dar.) Sa vi ar inne och kurar och myser med barnen idag.
 
Tank att varje morgon motas av leenden och kramar! det ar ett harligt jobb det. Att vara har ger mkt till bade mig och till barnen. Utan oss volontarer skulle det inte fungera har med barnen och darfor kanns det sa meningsfullt att vara har. Manga av barnen har gatt igenom hemskheter och ar i behov av mycket narhet och att det finns nagon for dem och ger dem tid och karlek.Tank att kunna ge av sin tid till andra, det ar nagot som gor stor skillnad for andra och det som Jesus vill att vi ska gora for andra. Sa man behover inte aka sa langt som till Sydafrika utan det finns behov overallt, aven pa hemmaplan. Ta chansen, du ocksa!
 
Utan sponsorer och donationer skulle det inte heller fungera har. Det finns inte mkt pengar sa klader, leksaker och andra saker skanks av folk som bor har runtomkring. De som bor pa hemmet betalar ingenting, men jobbar du far du betala en liten summa. Det finns aven nagra barn som inte bor pa hemmet och de far betala lite mer och pa sa satt far man in lite pengar.
 
Jag forundras varje dag over vilket fantastiskt jobb som gors har och hur det hjalper manniskor till ett battre liv! Manga av mammorna som kommer hit var hemlosa, misshandlade, arbetslosa och darmed tappar man tron pa livet och ger upp. Men genom att komma hit far de hjalp och livsgnistan tillbaka. Mammorna kan fa ett fungerande liv igen for sig sjalv och sitt barn. Det ges mojlighet genom alla fantasiska manniskor och en tro pa Jesus om att vi ska hjalpa var nasta. Tack Jesus!
 
I Matt 25:40 star det att Jesus sa:
’Sannerligen, vad ni har gjort för någon av dessa minsta som är mina bröder, det har ni gjort för mig.’
 
Hoppas ni far en fortsatt bra vecka och glom inte att Jesus ga med dig!

Marie I Sydafrika

mitt äventyr och vardag som volontär i sydafrika...

RSS 2.0