St annes home

Nu har jag kommit igang lite mer har i sydafrika, har varit sa mkt nytt, det ar stort och sa vet jag inte hur allt fungerar. Sa har kants lite jobbigt, men nu kanns de mkt battre.
 
Igar borjade jag har pa st annes, det ar ett hem, "forskola", for barn och mammor. Det kanns bra att komma hit, da kan jag fa lite mer kontakter och kommer mer in i det sydafrikanska systemet och ser hur manga av dem lever. Det ar roligt att vara har, och jag tror det ar viktigt och att jag utgor en viktig uppgift bara genom att vara med barnen, krama dem och ge dem karlek. Det har nog varit tufft for manga av dem.
 
Pa morgonen far jag aka tag hit, med en av mammorna (som jag bor med) och 2barn. Jag bor i ett hus, i africanstyle; ratt enkelt, sunkigt och kallt, men det ar bra. Jag skulle inte vilja ha nagot lyxigt hotell eller sa.
 
 
Men hur har det nu varit och gatt med allting? Jo, mitt flyg skulle ju gatt i onsdags kvall, men vi satt och vantade pa att det skulle lyfta, efter over en timme sa de att det ar nagot tekniskt problem, sa vi fick ga ur flyget och aka till Hotell odin i goteborg, vilket antiklimax... Men dar blev det lyxrum och frukost, innan vi kom tillbaka till landvetter och fick borja om fran borjan med all incheckning mm. Men nu gick det bra, men en seg resa blev det. Det var anda trevligt for jag traffade pa flera att prata och vara med. Konstigt det dar hur man borjar prata nar man ar ivag och nar det blir nagra problem.
 
Sen kom jag iaf fram i fredags och akte till huset och forsokte gora mig hemmastadd och var ute pa lite saker i helgen, men lite jobbigt nar jag inte ska ga ut sjalv (iaf inte pa kvallen) och inte vet hur jag ska ta med till olika stallen.
 
Kapstaden ar verkligen en stor stad och det ar mkt saker och svart att fa grepp om den. Men snart ska jag nog veta lite mer.
 
 
Tack till er alla som tanker pa mig, skriv garna en kommentar/halsning!

Dagen med stort D

Nu är den stora dagen här! idag åker jag!
 
Ska snart åka till landvetter och därifrån lyfter jag kl 18.
Sen åker jag via Istanbul - Johannesburg  - Kapstaden.
 
Så imorn kl 13 är jag i Kapstaden!
 
 
Det får plats mycket mer än man tror när man väl packar så det gick bra att få med det jag ville :)
Nu är jag redo för ett år i landet längst söderut (nästan)
 
 
Igår fick jag ett bibelord av en jag pratade med, tack! Det står i 5 Mos 31:8. Ett ord av vila i varje dag!
 
"Herren skall själv gå före dig. Han skall vara med dig. Han sviker dig inte och överger dig inte. Var inte rädd, tappa inte modet!”
 
 
Hejdå Sverige! Vi ses om ett år!

1 dag kvar!

Nu är det bara en dag kvar, imorn smäller det :)
som jag har tänkt, fixat, väntat oh längtat. och nu är jag då här.
 
Idag packar jag för fullt, har lagt fram det mesta jag ska ha med mig;
 
 
Sen har jag en hög med saker "som jag kanske tar med om det får plats".
Vi får se hur det går, men jag tror faktiskt att jag kommer få med det mesta...
 
Egentligen har jag inte varit så nervös, men nu pirrar det i magen och jag ligger o tänker på nätterna.
(dessutom blev jag väckt av 3 sms från telia kl4 i natt ;), hmm varför då?)
 
Men det ingår ju att man ska vara lite nervös. en hel del vet jag inför sydafrika, men det är mycket jag inte är helt säker på, så det väntar och se hur det blir.
Jag får lägga allt i Guds händer och tro att det ska lösa sig och bli bra.
Tack till er som ber för mig, det betyder mycket. Det berör och jag tror det finns mycket kraft i bönen.
 
Nu ska jag o Eva gå ut med grannens hund Macho! sen ska jag jag försöka få i all packning..

50-åringen!

Igår fyllde pappa 50 år! Grattis!
Tänk att han är så gammal nu :)
 
Han var ledig så vi hade en rolig dag! Morgonen började med sång o lite fika på sängen.
Jag o pappa åt frukost i husvagnen och åkte till Solviken där vi åt bakelse och paddlade kajak!
 
 
 
På kvällen åkte hela familjen på en överraskningskväll, pappa visste inte vad vi skulle göra, något jobbigt för honom... Men vi åkte till Svaneholm och körde gokart utomhus, så kul!! efter det åt vi tapas på La copita i Borås, mums!
 
 
En helbra dag!
 
 
Nu är det en vecka kvar till jag åker till Sydafrika.
Längtar!

Lite tankar

Igår träffade jag Karin och pratade om Sydafrika mm. Vi satte utomhus i göteborg, i solen :)

 

Det kändes bra att träffa henne, en go och engagerad kvinna! Det är svårt att planera och föreställa sig hur det verkligen kommer bli, men jag har iaf en skön känsla av att det blir bra.

 

Jag har iaf en biljett som kommer ge mig massa nya upplevelser, intryck, erfarenheter och möjlighet till att hjälpa till i guds stora familj. Det är stort, och hur det än kommer bli till slut är jag övertygad om att jag kommer vara förändrad efteråt. Det är det som är så spännande, det är ju inte bara jag som ger utan får oxå massa tillbaka.

Min sommar

Det har inte blivit något bloggande i sommar, men bloggen är ju till för att jag ska kunna skriva i Sydafrika. Jag hoppas att det ska funka med internet och blogg därnere, men vi får väl se hur det går och hur ofta.

 

Så här lång ledighet som jag har den här sommaren har jag inte haft på typ 10 år. Nästan 2månader ledigt, så skönt!

 

Efter scoutlägret åkte jag tillbaka till Jönköping några dagar tills Gullbrannafestivalen  (utanför Halmstad) började, det var några härliga dagar med bra möten och musik. Det var bla. en man, Lee Saville, som talade. Han var advokat i England men lämnade allt när han mötte Jesus och arbetar nu med fattiga i Rumänien, så fantastiskt och han talade rakt från hjärtat. Det talade så till mig och gav mig mycket kraft inför Sydafrika och att hjälpa de barnen där.

 

 

Sedan bar det av till Hönö för några dagar i husvagn med Gabriella och Jonatan. Åhh Hönö är bra alltså! Vi cyklade massa, badade, fikade och gick på bra kvällsmöten i tältet.

 

 

Jag har även haft en kul dagsutflykt med Sofie till bla. Lekeryd för att äta glass och cykla på Visngsö!

 

 

I slutet på juli var det packning, städning och flytt som stod på programmet… Hjälp, vad mycket grejer man har! Så nu har jag lämnat Jönköping och bor helt hos mina föräldrar i Fristad tills jag åker iväg. Som farmor sa idag; "nu har du ingen lägenhet, bil eller jobb". Det lät ju inte så bra, men när jag vet vad som ligger framför känns det skönt.

 

Resten av tiden går till lite småutflykter, träffa vänner, träna, paddla kajak, vara på Solviken, fixa inför resan mm.

 

Idag har jag klippt mig och varit inne och ätit lunch hos farmor. I natt kommer mamma och pappa hem från Svalbard. Imorn åker jag till göteborg och träffar Karin som jag har haft mest kontakt med inför Sydafrika, känns kul att träffa henne på riktigt nu och inte bara på skype…

Nedräkning

Nu har nedräkningen verkligen börjat! Om exakt två veckor står jag på Landvetter för att åka iväg. Nu är det nära.

 

Hur känns det då? -Jo, visst är jag nervös ibland och undrar hur det ska gå och om jag ska klara allt. Men oftast känns det bra och spännande att åka iväg, jag har tänkt o planerat så länge nu, så jag kan inte göra så mycket mer nu och därför vil jag bara komma iväg. Jag lägger allt i Guds händer och litar på att han är med hela tiden, då ska det gå bra.

 

Det mesta är klart, bara lite småfix kvar och så får jag hoppas att allt får plats i väskan… Vaccin, försäkring och visum är klart (känns så skönt!). Däremot är inte boendet i Sydafrika klart än, ber och hoppas att det snart ska fixa sig. Men det ska det göra, får väl inte vara så svensk och planerande bara. Det fixar sig alltid på något sätt.

 

Marie I Sydafrika

mitt äventyr och vardag som volontär i sydafrika...

RSS 2.0